logo biocoff

Italiano English Espa˝ol Franšais Shqiptar
italiano   english  español     français   flag albania

logo nato NCAGE Cod. SXQ36    

logo onu  Credited January 6th,2015

 

Zgjidhje Emergency Akreditimet Video_ Kush jemi ne Kontaktet

Sistemi BIOCOFF Emergency

 

 

Sistemi BIOCOFF Emergency, tashmë i patentuar për shpikje industriale, është një kuti funerale e materialit të bazuar në celulozë, unik në botë.

Projektuar për emergjenca të hershme dhe të menjëhershme në skenarë katastrofikë që, për nga natyra e tyre, ruajnë menaxhimin e një numri të madh të viktimave.

Sistemi BIOCOFF Emergency është projektuar për të përmbushur nevojat shëndetësore, ekonomike, fetare dhe morale që kërkojnë tragjeditë.

           

 

Përshkrim
Sistemi BIOCOFF Emergency është një kartoni valëzuar, me letër të valëzuar, me fuqi të lartë, me fuqi të lartë, me pajisje në Mater-Bi.

materbi

Plotësisht e biodegradueshme, rezistente ndaj motit dhe stresit. 

feretro01

 

Qëllimet e Aplikimit

 

 

Aplikacionet e veçanta të bëra nga Sistemi BIOCOFF Emergency janë sigurisht funksionale, si për logjistikën dhe për vlerën ekonomike, për kërkesat e Mbrojtjes Civile, për emergjencat e para dhe të menjëhershme, si dhe për transportimin, djegien ose zhvarrosjen e saldimeve individuale.

 

 

     logo protezione civile    logo cri loc mi  logo ei

 

 

 

Karakteristikat teknike

 

Materiale

 

 

 • kuti në formë kutie në shumë shtresa

                                                              feretro02

 

 

 

 •  pajisje në Mater-Bi 

                                          feretro03

 

 

 

Përmasat 

 

 

 • vëllimi i ruajtjes: 235cm x 146cm x 3c

                                                                       feretro04

 

 

 • vëllime operative: 190cm x 50cm x 47cm

                                                         feretro05

 

 

 

Peshë

 

 

 • sistemi i plotë: 14 Kg

 

                                         feretro06

Specifikimet teknike

 

Rezistenca mekanike¹

 

 • rrëzohet rezistenca (DIN EN ISO 2759)  6078 kPa
 • rezistenca e plasjes së lagështirës* (DIN ISO 3689)  2254 kPa
 • rezistenca e shpimit (DIN 53142-1)  > 42 J
 • rezistence compression kolone (DIN EN ISO 3037)  38,1 kN/m
 • rezistenca ndaj skllavërisë*  (TAPPI T812)              
 • nuk ka ndarje të shtresave

 

Padepërtueshmëri²

 

 • rezistenca totale e ujit pas 10 ditësh

 

Degradability³

 

 • shpejtësia e biodegradimit** (Sturm Test – ASTM-D509-91)  96%

 

¹ Drejtuar nga BFSV Hamburg Germany - Certifikata nr. 5983

² Udhëhequr nga D.I.S.E.G. Universiteti i Gjenovës - Certifikata nr. 137727

³ Testuar nga AIB-VINÇOTTE International s.a. Bruksel - Certifikata nr. O 01-023-261-A

 

*  Pas 24 orësh qëndrueshmëri në ujë

**Pas 60 vjetësh

 

 

Standardet e Referencës

 

 • Rregulloret e Policisë Mortuaria D.P.R. 10/09/1990 nr. 285-Kapo II
 • Qarkorja e Ministrisë së Shëndetësisë 24/06/1993 nr.24-pika 5.3
 • Qarkorja e Ministrisë së Shëndetësisë 24/06/1993 nr.24-pika 9.1
 • Qarkorja e Ministrisë së Shëndetësisë 24/06/1993 nr.24-pika 9.2
 • Dekreti i Ministrisë së Shëndetësisë 9 korrik 2002 - (botuar më G.U. nr. 170, datë 22.07.2002)
 • Ligji Rajonal 18 nëntor 2003 nr.22-art. 4.4 - (botuar në Buletinin Zyrtar të Rajonit të Lombardisë, Plotësimi i parë i rregullt në nr. 47 - 21/11/2003)

 

 

Paketim

 

Sistemi BIOCOFF Emergency është i paketuar në kuti të lehtë për ruajtje dhe të gatshme për përdorim, të paletueshme në shkurtime të ndryshme (5 kuti, 10 kuti, deri në maksimum 40 kite), me praktikë dhe funksionalitet që është i pakrahasueshëm me materialet dhe sistemet tjera në përdorim. përdorur.

 

iKit duket në mënyrë anonime në mënyrë që të kufizojë ndikimin emocional dhe psikologjik që mund të ketë mbi popullatat, komunitetet dhe operatorët, të shënuara tashmë nga ngjarje tragjike.

 

 

feretro07

 

 

Ruajtje

 

Paketimi i sistemit BIOCOFF Emergency në paleta *, i cili ka një homogjenitet të përsosur dhe vazhdimësi gjeometrike, lejon një mbivendosje funksionale të vrimave për shfrytëzim optimal të vëllimeve logjistike, madje edhe në aspektin e kostos, krahasuar me kontejnerët funeral konvencional.

 

 feretro08 feretro09

Logjistikë

 

Për shembull, një platformë logjistike me madhësi të vogël (4.80 x p6.40m x h3.90m), mund të ruajë 24 paleta të BIOCOFF System për një total prej 960 kuti.

Në të njëjtin vëllim, ju mund të ruani një maksimum prej njëqind kontenierësh funeral konvencionale.

 

Pamja e planit     feretro10  feretro11

 

Pamja e seksionit feretro12  feretro13

 

Trajtim

 

 

Paketimi i paletës i jep BIOCOFF Emergency Sistemit një agility të trajtimit që mundëson që ajo të jetë e lehtë për të operuar, si në një platformë logjistike dhe në zonën operative, dhe thjeshton ngarkimin dhe shkarkimin e operacioneve.

              feretro14feretro15

 

Transport

 

        feretro16 feretro20

 

feretro17

 

 

feretro18  feretro19

Manovrimit

 

Pesha e lehtë e materialeve që i bëhen i jep BIOCOFF Emergency Sistemit një gatishmëri praktike të trajtimit edhe në mjedise armiqësore dhe / ose në situata veçanërisht të pahijshme me përdorim minimal të burimeve.

 

 

                              feretro21 feretro22 feretro23 feretro24

 

Grumbulluar

 

Asambleja e Sistemit BIOCOFF Emergencyështë e thjeshtë, e shpejtë dhe intuitive; kontejneri vihet në veprim në pak sekonda, madje edhe nga një operator i vetëm, i pakualifikuar dhe pa përdorimin e ndonjë pajisjeje.

feretro25 feretro26

 

feretro27 feretro28

 

feretro29 feretro30

 

Stabilitet

Sistemi BIOCOFF Emergency, i mbledhur një herë, ruan karakteristikat e rezistencës, homogjenitetit dhe vazhdimësisë gjeometrike që sigurojnë stabilitetin e saj edhe në mbivendosjen e ferreteve të shumta.

 

feretro31

 

Identifikimi dhe gjurmimi

 

Pajisja e Mbylljes së Sistemit BIOCOFF Emergency është e pajisur me një vulë mekanike të patentuar të reja, e cila është gjithashtu e patentuar, e aftë të integrohet me nivele të ndryshme të teknologjisë për të automatizuar dhe optimizuar procesin e zbulimit dhe gjurmimit të ferrets në çdo gjendje operative.

 

feretro32

 

Biodegradimi

 

Sistemi BIOCOFF Emergency është i përbërë pothuajse tërësisht i përbërë nga riciklohen dhe polimeret e materialeve të reja:

100% biocompatible dhe biodegradable, dhe se ata kanë marrë leje nga Ministria e Shëndetësisë për të zëvendësuar plotësisht dhe në mënyrë efektive përdorimin e altoparlantëve zinkut konvencional.

 

feretro33

 

Kursime

 

- Kërkesa operative:      rreth 1,000 ferreterë

- Ndërhyrja e avionit:     me C130 të shkurtër

- Distanca e referencës: 10 orë fluturim

- Kostoja për fluturim h:  vlerësohet 7,000 €

 

                                         Sistemi BIOCOFF           Ferrets konvencionale

Ngarkesë                           12 paletts/480 kits           max 100 ferreters

Kushtet e ngarkesës          qëndrueshëm                    I paqëndrueshëm

Pesha e ngarkesës                ca 6.700 kg                        ca 8.500 kg

Numri i fluturimeve të nevojshme  2                                     10

Kostoja totale e operimit   € 140.000,00                     € 700.000,00

Kostoja operative e njësisë   145,00                              730,00

 

 

Përfundime

 

Sistemi BIOCOFF Emergency, deri më sot, është i vetmi patel i celulozës, karakteristikat konstruktive të të cilit plotësojnë të gjitha kërkesat teknike-legjislative të kërkuara nga rregulloret përkatëse në fuqi, duke lejuar përdorimin, në zëvendësimin e kontejnerëve konvencionalë të varrimit, për një përdorimi multidisiplinar i lëvizjes së menjëhershme dhe të menjëhershme të thymusit:

 

- në rast të ngjarjeve katastrofike;
- në rastin e vdekjeve në rrugë publike ose, rastësisht, edhe në një vend privat me kërkesë të autoritetit publik;
- në rastin e vaksinimit ose të djegies, edhe kur ka transport më shumë se 100 km nga vendi i vdekjes..

 

Shembull i përdorimit operacional

 

es1 es2es3

                Hapi 1                                             Hapi 2                                              Hapi 3

 

es4es5es6

                Hapi 4                                             Hapi 5                                         Hapi 6